De psycholoog

Mw. drs. Margot Lotgerink

Margot Lotgerink is de oprichtster en eigenaar  van Psychologie Praktijk Lotgerink. Zij studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en is sindsdien werkzaam geweest als psycholoog in diverse functies. In 2001  opende ze een eigen praktijk in Rotterdam. Deze praktijk heeft ze met veel plezier opgebouwd tot een goedlopende en succesvolle onderneming.

Vanwege een verhuizing naar het Noorden van het land, heeft ze na een aantal jaren de praktijk verkocht en  is vervolgens 7 jaar werkzaam geweest als behandelcoördinator/hoofdbehandelaar bij een GGZ-instelling. Omdat het werken als vrijgevestigd psycholoog in de eerste lijn  haar bleef trekken, is zij in 2009 opnieuw een eigen praktijk in Borger gestart.  Een tweede locatie in Gieten volgde. In 2024 opende zij een derde locatie in Groningen.  Intussen zijn de praktijken in Borger en Gieten overgedragen aan collega Moniek Dammen. Margot Lotgerink is nu volledig in Groningen werkzaam.

Zij beschikt over diverse kwalificaties  (psycholoog NIP, GZ- psycholoog, Eerstelijnspsycholoog) en is aangesloten bij de beroepsvereniging van psychologen ( NIP en LVVP)

Kwaliteitsbewaking en deskundigheidsbevordering zijn belangrijke aandachtspunten voor de psycholoog. In dat verband maakt Margot Lotgerink deel uit van twee intervisiegroepen en volgt de nodige bijscholingen en/of trainingen bij erkende opleidingsinstellingen.