De psycholoog

 

 

 

 

 

 

Mw.drs. Margôt Lotgerink

Margôt Lotgerink is de oprichtster en eigenaar  van Psychologie Praktijk Lotgerink. Zij studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht   1989-2004)  en is sindsdien werkzaam geweest als psycholoog in diverse functies. In 2001  opende ze een eigen praktijk in Rotterdam. Deze praktijk heeft ze met veel plezier opgebouwd tot een goedlopende en succesvolle onderneming.

Vanwege een verhuizing naar het Noorden van het land, heeft ze na een aantal jaren de praktijk verkocht en  is vervolgens 7 jaar werkzaam geweest als behandelcoördinator/hoofdbehandelaar bij een GGZ-instelling. Omdat het werken als vrijgevestigd psycholoog in de eerste lijn  haar bleef trekken, is zij in 2009 opnieuw een eigen praktijk  gestart.  Intussen is een bloeiende praktijk opgebouwd. Met huisartsen, collega’s en overige eerstelijns zorgaanbieders bestaat een intensieve samenwerking. Overleg, consultatie en verwijzing staan daarin centraal .

Zij beschikt over diverse kwalificaties  (psycholoog NIP, GZ- psycholoog, Eerstelijnspsycholoog) en is aangesloten bij de beroepsvereniging van psychologen ( NIP en LVVP)

Kwaliteitsbewaking en deskundigheidsbevordering zijn belangrijke aandachtspunten voor de psycholoog. In dat verband maakt Margot Lotgerink deel uit van twee intervisiegroepen en volgt de nodige bijscholingen en/of trainingen bij erkende opleidingsinstellingen.